ÉPÜLETGÉPÉSZETI

TERVEZÉS

Innovatív és értékvezérelt megközelítésünk révén kiemelkedünk a versenyképes piacon.

TERVEZÉS

Több generációs tapasztalatunkat a folyamatos tanulással kiegészítve az épületgépészeti tervezésből a maximumot hozzuk ki, melynek eredményeként időt és pénzt takarítunk meg Önnek. A tervezés az épületek megvalósításának első mérföldköve. Egy épület komplex mérnöki alkotás, mely ahhoz, hogy hosszú időn át energiahatékonyan magas komfortszint mellett szolgálja az embert vagy éppen garantálja a gyártási folyamathoz szükséges környezetet átgondolt, precíz tervezést tesz szükségessé. Tervezői tevékenységünk során figyelembevéve Megrendelőink valós igényeit az optimum megvalósításáért dolgozunk. Az optimális rendszermegoldásokkal elkerülhetők az irreálisan magas beruházási és üzemeltetési költségek, ami tervezés hiányában garantáltan jelentkezik. Tervezési szolgáltatásunk eredményeként Ön egy olyan műszaki dokumentációt kap, mely alapján meg lehet pályáztatni az épületgépészeti rendszerek kivitelezési munkáit és ütközésmentesen megvalósíthatók azok. A tervezés csapatmunka, aminek nélkülözhetetlen tagja Ön is, így lehetőséget biztosítunk Ön számára, hogy személyes vagy online egyeztetések révén bekapcsolódjon a folyamatba, szakmailag támogatva az Ön döntéseit. Tervezési ajánlatadásunk teljesen díjmentes, igény esetén előzetes személyes vagy online egyeztetéssel.

Épületgépészeti tervezési szolgáltatásaink

engedélyezési tervdokumentáció

egyszerű bejelentési tervdokumentáció

kiviteli tervdokumentáció

megvalósulási tervdokumentáció


BIM (Building Information Modelling)

A tervezés hatékonyságának egyik mérőeszköze az ütközésmentesség. Korunk épületei egyre komplexebb műszaki megoldásokat igényelnek, melyek egyre részletgazdagabb szakági tervek összehangolását teszik szükségessé, mindezt úgy, hogy a kivitelezés során garantáltan ütközésmentesen lehessen megépíteni az egyes rendszereket.  Az ütközésmentes tervdokumentációval Ön számára időt és pénzt takaríthatunk meg. E céllal vezérelve alkalmazzuk a BIM tervezési technológiát (Building Information Modelling), mely során a teljes épület valamennyi szakági rendszerrel együtt egy 3D felületen jelenik meg. Fontos kiemelni, hogy a BIM tervezés nem csupán egy 3D modellalkotás, hanem egy olyan 3D információs plattform, mely akár az üzemeltetés során az egyes épületgépészeti rendszerek racionalizálásában is segítséget nyújthat. A BIM technológiával minimalizálhatók a kivitelezés során jelentkező időigényes és költséges pótmunkák, így garantálva az épület hatékonyabb megvalósítását. A BIM tervezéssel Megrendelőink számára a tervezés fázisában magasabb szintű virtuális élményt nyújtunk a hagyományos 2D modellalkotáshoz képest.


TISZTATÉR GENERÁL TERVEZÉS

Számos precíziós gyártási folyamat, labor tevékenység (gyógyszeripar, egészségügy, kutatás-fejlesztés, stb…) rendkívül magas higiénia követelményeket tesz szükségessé. A tisztaterek létesítése és üzemeltetése szigorú nemzetközi szabványokhoz kötött, melynek egyik kulcseleme a levegőben lévő részecskék (porszemcsék, mikroorganizmusok, aeroszolok) darabszámának meghatározott érték alatt tartása.

A levegő speciális szűrése mellett az adott technológia függvényében a hagyományos komfort terekhez képest jóval szűkebb tartományban szabad megengedni a belső hőmérséklet és páratartalom ingadozását. 

A tisztatéri előírások betartása speciális épületgépészeti rendszermegoldások alkalmazását teszi szükségessé. A tisztatéri követelmények szerint épületek, helyiségcsoportok megvalósítása eltér a hagyományos épületektől: itt a megfelelő tisztaság garantálása kulcseleme az épületgépészet, így a szakági tervezési munkafázisokat is ez definiálja. 

Ebből kifolyólag tisztaterek tervezése során a generál tervezői szerepkört célszerűen az épületgépész tölti be. Csapatunk társtervező kollegáinkkal vállalja komplett tisztaterek generál tervezését, mely az épületgépészeti szakág mellett magába foglalja az építészeti, tartószerkezeti, erősáram-gyengeáram és tűzvédelmi tervfejezetet kompletten.


AZON DOLGOZUNK, HOGY A LEGJOBB ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTSUK ÖNNEK!

Garantáljuk a legmagasabb szintű szolgáltatást, több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Kérjen árajánlatot még ma!

Parsch Ádám

Iroda

1027 Budapest,

Margit krt. 24.

Levelezési cím

1111 Budapest,

Budafoki út 10/A 4/4.

Email

info@parsch.hu

Impresszum

Cég: Parsch Kft.

Székh.: 1016 Bp., Berényi utca 9/b. 2. ép. mfsz. 9.

Adósz.: 10797785-2-41

Cégj.: 01-09-260284

+36202365184

1027 Bp., Margit krt. 24.

1111 Bp., Budafoki út 10/A 4.em. 4.

info@parsch.hu

Minden jog fenntartva © 2021 / NR Media Kft.