ENERGETIKAI TANÚSÍTÁS

Az EU 2020-as irányelve értelmében hazánkban a 176/2008- (VI.30.) kormány rendeletben megfogalmazott esetekben épületekről energetikai tanúsítványt kell készíteni az arra jogosult szakember bevonásával.

Az alábbi esetekben – bizonyos kivételektől eltekintve – energetikai tanúsítványt kell kiállítani:

  • új épület építése
  • meglévő épület adás-vétele vagy bérbeadása esetén

FIGYELEM!

2020. december 31-e után használatba vételre kerülő minden épület típus esetében (hatóságok használatára szánt épületek esetében 2018. december 31-e után) meg kell felelni a közel nulla energiaigényű épületek követelményszintjének. Ennek értelmében az épület éves energiafelhasználásának min. 25%-át az ingatlanon vagy annak közelében előállított megújuló energiaforrásokból kell biztosítani!

A megújuló energia használata (hőszivattyú, napelem, stb.) jóval komplexebb épületgépészeti megoldásokat tesz szükségessé, ami átgondoltabb tervezést igényel egy hagyományos (pl. radiátoros fűtés gázkazánnal) megoldáshoz képest.

Amennyiben kérdései merülnének fel az energiaellátó rendszerekkel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésre ingyenes személyes konzultáció keretin belül és igény szerint egyedi ajánlat alapján meg is tervezzük.

Csapatunk a jogszabály szerinti előírások figyelembevételével komplex szolgáltatás keretein belül vállalja energetikai tanúsítás készítését. Amennyiben a meglévő épületről nem állnak rendelkezésre a szükséges dokumentumok, úgy helyszíni építészeti és gépészeti felmérés keretin belül készül a tanúsítás akár néhány napos átfutási idővel.

Ajánlatkérésért forduljon hozzánk bizalommal!