ENERGETIKA

ENERGETIKAI TANÚSÍTÁS

Az EU 2020-as irányelve értelmében hazánkban a 176/2008- (VI.30.) kormány rendeletben megfogalmazott esetekben épületekről energetikai tanúsítványt kell készíteni az arra jogosult szakember bevonásával. Az energetika tanúsítvány egy okirat, mely az épület energiafogyasztásáról ad tájékoztatást. A tanúsítvány elkészítését jellemzően néhány napos átfutási idővel vállaljuk. A pontos vállalási határidő és a vállalási ár az épület méretétől a rendelkezésre álló dokumentációtól és a helyszíni felmérés mértékétől függ. Forduljon hozzánk bizalommal.

Mikor van rá szükség?

Az energetikai tanúsítást a jogszabály alapján az alábbi esetekben az ingatlan Tulajdonosának kell készíttetni:

ingatlan adásvétel,

ingatlan bérbeadás,

új épület használatba vételi engedélye,

energetikai pályázatok esetén (pályázati kiírás alapján)

ENERGETIKAI FELÜLVIZSGÁLAT

Épületeink energiafelhasználásnak jelentős részét az épületek fűtésére, hűtésére, szellőztetésre és a klimatizálásra fordított energia teszi ki. Az élhető belső terek megteremtéshez és fenntartásához, illetve a hatékony gyártási folyamatok biztosításához összetett épületgépészeti energiaellátó rendszerekre van szükség. A hatékonyság kulcsa az energiaracionalizálás: a lehető legalacsonyabb energiafelhasználás mellett megteremteni a komfort és hatékonyság feltételeit.


Energetikai felülvizsgálataink során teljeskörű képet adunk a létesítmény meglévő energetikai állapotáról górcső alá véve az épületszerkezetek hőtechnikai paramétereit és a kiszolgáló épületgépészeti rendszereket. A felülvizsgálat során nagy hangsúlyt fektetünk az épületet aktívan használók és az épületüzemeltető tapasztalatira. Az állapotfelmérés alapján a szükséges mérnöki számításokkal bemutatjuk a lehetséges energiaracionalizálási műszaki megoldásokat. Bemutatásra kerülnek a beavatkozási lehetőségekkel elérhető energiamegtakarítás lehetőségek, a kedvezőbb üzemeltetési szempontok és a beavatkozás várható bekerülési költsége.


Az épületgépészeti technológiák folyamatos fejlődésének köszönhetően már egy néhány éve üzemelő épületnél is van lehetőség energiaracionalizálásra!


AZON DOLGOZUNK, HOGY A LEGJOBB ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTSUK ÖNNEK!

Garantáljuk a legmagasabb szintű szolgáltatást, több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Kérjen árajánlatot még ma!

Parsch Ádám

Iroda

1027 Budapest,

Margit krt. 24.

Levelezési cím

1111 Budapest,

Budafoki út 10/A 4/4.

Email

info@parsch.hu

Impresszum

Cég: Parsch Kft.

Székh.: 1016 Bp., Berényi utca 9/b. 2. ép. mfsz. 9.

Adósz.: 10797785-2-41

Cégj.: 01-09-260284

+36202365184

1027 Bp., Margit krt. 24.

1111 Bp., Budafoki út 10/A 4.em. 4.

info@parsch.hu

Minden jog fenntartva © 2021 / NR Media Kft.