EGYÉB

SZOLGÁLTATÁSOK


MŰSZAKI ELLENŐRZÉS

Egy épület megvalósítása során a mérnöki tevékenység a tervezési folyamat lezárásával nem ér véget. Fontos, hogy  a tervezés eredményeként az Ön által igényelt rendszermegoldások a tervek szerinti műszaki színvonal mellett valósuljanak meg. Műszaki ellenőrként az Ön érdekeit képviselve szakmailag koordináljuk az épületgépészeti rendszerek hatékony megvalósulását azzal a céllal, hogy többletköltségek nélkül határidőre megvalósuljon a kivitelezés. 

Műszaki ellenőr alkalmazása bizonyos esetekben Korm. Rendelet alapján kötelező, azonban tapasztalataink alapján műszaki ellenőri tevékenység nélkül számtalan olyan hiba jelentkezhet a kivitelezés során, mely csak az épület használata során derül ki, amikor jelentős többletköltséggel és időráfordítással orvosolható egy-egy hiba.


TERVELLENŐRZÉS

Amennyiben Ön épület létesítése előtt áll, rendelkezik épületgépészeti kiviteli tervdokumentációval, úgy a Magyar Mérnöki Kamara által kiadott szabályzat alapján vállaljuk a tervdokumentáció tervellenőri feladatát. A tervellenőri tevékenység célja, hogy a szabályzat által meghatározott szempontok szerint felhívja az Építtető figyelmét az esetleges olyan tervi hiányosságokra, mely a kivitelezés során többletköltségeket illetve többlet időráfordítást generálhat. 

A tervellenőrzés során a hiányosságokat részletesen dokumentálva adjuk át Építtető számára, mely alapján a tervek egzaktul javíthatók, így garantálva gördülékeny kivitelezést.


3D FELMÉRÉS

Meglévő rendszerek bővítéséhez, korszerűsítéséhez az adott állapotnak megfelelő megvalósulási tervdokumentációra van szükség annak érdekében, hogy megbízható, kivitelezés során ütközésmentes terveket készítsünk.

Tapasztalataink alapján 10-ből 10 alkalommal még ha rendelkezésre is áll megvalósulási tervdokumentáció, az nem fedi a valóságot. A másik probléma, hogy a dokumentumok az esetek többségében nem szerkeszthető formátumúak, tehát azok digitalizálása szükséges. A valós állapot rögzítése, a digitalizálás kézi eszközökkel történik, ami számtalan hibalehetőséget generál már a tervezés előkészítési fázisában is, sőt sok esetben lehetőség sincs mérőeszközökkel egy-egy területet bontás nélkül felmérni, így szemrevételezéssel történik egy-egy adat rögzítése.

E hibák kiküszöbölésére hatékonyan alkalmazható a 3D lézerszkennelés, mely során a legkorszerűbb képalkotási technológiák segítségével a tervezés megkezdése előtt a valós állapotot gyakorlatilag hibamentesen tudjuk rögzíteni.

A felmérésre fordított idő csökkentésével nem csak a tervezési folyamatot optimalizáljuk Ön számára, hanem a kivitelezés során garantáltan olyan 3D modellt adunk, melyből járulékos költségek nélkül gördülékenyen megvalósítható a projekt.

A 3D technológia nem csak az új rendszerek, épületrészek tervezési fázisában, hanem megvalósult állapotok digitális 3D rögzítésében, tárolásában is segítséget nyújt, mely segítség nyújt jövőbeli elképzelésinek megvalósításéban és akár a papír alapú dokumentálás is kiváltható.

AZON DOLGOZUNK, HOGY A LEGJOBB ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTSUK ÖNNEK!

Garantáljuk a legmagasabb szintű szolgáltatást, több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Kérjen árajánlatot még ma!

Parsch Ádám

Iroda

1027 Budapest,

Margit krt. 24.

Levelezési cím

1111 Budapest,

Budafoki út 10/A 4/4.

Email

info@parsch.hu

Impresszum

Cég: Parsch Kft.

Székh.: 1016 Bp., Berényi utca 9/b. 2. ép. mfsz. 9.

Adósz.: 10797785-2-41

Cégj.: 01-09-260284

+36202365184

1027 Bp., Margit krt. 24.

1111 Bp., Budafoki út 10/A 4.em. 4.

info@parsch.hu

Minden jog fenntartva © 2021 / NR Media Kft.