AKTUÁLIS


Bővül a Gyömrői bölcsőde

2019. december


Pályázati kereteken belül két új gyermekszobával, fürdetővel rendelkező épületrésszel bővül a meglévő, üzemelő bölcsőde. A bővítéssel 24 fővel növekedik az intézmény befogadóképessége.

Az új épületrész tervezése során sikerült megcélozni a közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó követelményeket. Az épület korszerű építési technológiával épül, a meglévő épület energiaellátó rendszerétől független, levegő-víz hőszivattyús hőtermelő került betervezésre. A teljes épületben padlófűtési és mennyezetfűtési rendszert terveztünk. A hőszivattyús rendszerkialakítással a nyári szezonban a mennyezefűtési rendszerrel  hűtési üzemben történő üzemeltetésre is lehetőség van, így növelve a gyerekek komfortérzetét.


Fókuszban a kultúra

2020. április


A budai Fonó Zeneház a magyar népzene és néptánc ikonikus helye. Az épületben kialakított helyiségfunkciók lehetővé teszik az épület egésznapos használatát: a délelőtti táncpróbáktól kezdve, a délutáni könyvbemutatón át, az esti koncetig. A folyamatos emberi tartózkodás ellenére az épületben jelenleg légtechnikai és hűtési rendszer nem üzemel, amelyek hiánya levegőtlenséget, nyáron túlmelegedést okoz. Tulajdonosi igények szerint új központi légtechnikai és klímatechnikai rendszer létesül. A tervezés során törekedtünk, hogy minél minimálisabb bontási munkával megvalósulhasson a kiépítés. Az új rendszermegoldással jóval magasabb komfortszint biztosítható, ami mind az előadóművészek, mind a vendégsereg közérzetét javítja.


Korszerűsítik a BVSC asztalitenisz épületét 

2020. március


Megkezdődött a BVSC-Zugló telephelyén üzemelő asztalitenisz épület rekonstrukciója. A csarnok jellegű épület egy része a korábbi években részlegesen felújításra került, jelen korszerűsítés keretein belül a teljes épület gépészeti kiszolgáló rendszere megújul. A tervezés első fázisában koncepciós tervdokumentációt állítottunk össze a BVSC részére, mely az egyes opcionális rendszerek műszaki tartalma mellett ismertette a várható bekerülési költségeket.

Ennek eredményeként született meg a végleges műszaki tartalom: az épület teljesen új hőközpontot kap korszerű zárt égésterű kondenzációs gázkazánokkal a jelenlegi elavult magashőmérsékletű nyílt égésterű kazánok helyett. A komplett szekunder fűtési rendszer cserére kerül: új csőhálózattal, hőleadókkal, a helyiségfunkfciók alapján zónázott hőmérséklet szabályozással. Az edzőterem központi  hővisszanyerős szellőztetést kap, melyet későbbi ütemben hűtési energiaellátással lehet kiegészíteni.

Ezekkel a műszkai megoldásokkal az eddiginél jóval komfortosabb környezetet teremtünk a jövő sportolói számára!